Senior Beleidsmedewerker gezocht

"Jij verbindt de Nederlandse windsector met de politiek en beleidsmakers in Nederland en brengt het juiste verhaal op de juiste plek."

Wat ga je doen?

Klimaat en energiezekerheid staan hoog op de politieke en maatschappelijke agenda. Windenergie wordt het motorblok van de nieuwe energievoorziening. De ambities van de windsector zijn dan ook hoog. Om de energietransitie te versnellen en te begeleiden zijn wij op zoek naar de juiste persoon om ons team van beleidsmedewerkers te versterken. Iemand die de verbindende factor is tussen de vereniging en onze belangrijkste stakeholders zoals ministeries, provincies, gemeentes, andere brancheverenigingen, NGO’s en bedrijven. We zoeken iemand die het bureau van NedZero ondersteunt om - in nauw overleg met de leden - het juiste verhaal op de juiste plek te brengen.

Als beleidsmedewerker ben je inhoudelijk en procesmatig verantwoordelijk voor een aantal deelgebieden van de totale verenigingsagenda. Je vervult de rol van secretaris voor een aantal commissies en werkgroepen. Als secretaris ben je verantwoordelijk voor de procesgang rondom commissies, zo zorg je voor het opstellen van beleidsstandpunten en denk je mee over het oplossen van knelpunten in beleid en regelgeving. Concreet doe je dit door het schrijven van “position papers”, reacties op officiële overheidsdocumenten en daarnaast draag je in diverse gremia onze standpunten uit.

Je bent goed in staat om te luisteren naar de mening van leden, bent in staat belangen af te wegen en de ledeninput goed te kanaliseren. Als secretaris vorm je een hecht team met de voorzitter van de betreffende commissie. Daarnaast werk je nauw samen en stem je zorgvuldig af met je collegabeleidsmedewerkers, de bestuurssecretaris, de manager communicatie en manager public affairs. Je rapport hiërarchisch aan de directeur van het bureau en functioneel aan de bestuurssecretaris.    

Wat neem je mee?

Werkervaring is niet bepalend, maar de juiste competenties en persoonlijkheid wel. Solliciteer vooral naar deze functie als je:

Wat krijg je terug?

Waar ga je werken?

NedZero vertegenwoordigt als branchevereniging bedrijven in de hele keten van de windsector: op land en op zee, onder andere ontwikkelaars, bouwers, adviseurs, installateurs en onderhoudsbedrijven. De primaire opdracht van NedZero is het bevorderen van de ontwikkeling van windenergie met het oog op een duurzame Nederlandse energievoorziening en het leveren van een belangrijke bijdrage aan de Nederlandse economie.

Met haar missie draagt NedZero bij aan een CO2-arme samenleving en bouwt zij elke dag mee aan de nieuwe economie, in het belang van onze sector die binnen en buiten Nederland actief is. NedZero realiseert deze opdracht door beleidsbeïnvloeding en netwerken. NedZero heeft dagelijks contact met beleidsmakers, de politiek en organisaties zoals kennisinstituten en NGO’s. In Europese context sluit NedZero nauw aan bij WindEurope.

Werving & Selectie

De werving & selectie van deze vacature wordt exclusief verzorgd door kWh People. Direct solliciteren kan hier.

Neem voor vragen contact op met: Thedo Boer 06 51 83 18 34, thedo@kwh-people.com

Bekijk al het nieuws

Ontdek de voordelen van het NedZero Lidmaatschap

Meer informatie

Wij zijn NedZero, de branchevereniging voor windenergie.

Arthur van Schendelstraat 600
3511 MJ Utrecht

Contact
Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws:

Inschrijven
Volg ons
Privacyverklaring Disclaimer